Henna Haapala

Stressinhallintavalmentaja, opettaja

Kouluttajana ja valmentajana tavoitteeni on saada ihmiset huomaamaan, että he itse voivat vaikuttaa siihen, kuinka mielekkääksi kokevat elämänsä. Stressin, selviytymisen ja harmauden ei tarvitse olla pysyvä osa arkea. Olen työskennellyt aiemmin suomen kielen kouluttajana, äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana sekä freelancetoimittajana.  Omakohtainen kokemukseni pitkittyneestä fysiologisesta stressistä pakotti minut pysähtymään, jolloin löysin stressinhoitomenetelmän, jonka tehokkuus yllätti minut täysin. Nyt jaan tietoani eteenpäin ja opetan ihmisiä laskemaan omaa stressitasoaan.

Luennoillani tarjoan yrityksille, työyhteisöille ja yhdistyksille tietoa stressistä ja sen syntymekamismista sekä tehokkaan työkalun stressitason lievittämiseen. Luennon tavoitteena on tarjota ihmisille oivalluksia itsestä ja siitä, miksi juuri tietynlaiset tilanteet saavat stressireaktion aikaan. Kun oivallamme stressimme syyt, voimme vapautua pitkittyneestä stressistä pysyvästi ja huomata, kuinka voimme itse vaikuttaa omaan hyvinvointiimme.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

henna@hennahaapala.fi

044 510 49 43

u

Miksi stressinhallintaa?

Tutkimusten mukaan työstressin hoitamatta jättiminen maksaa työnantajalle enemmän kuin ongelmaan tarttuminen. Europpan työterveys- ja työturvallisuusviraston mukaan työperäinen stressi aiheuttaa kuluja poissaoloina ja pienentyneenä tuottavuutena. Lue lisää tästä.

Tilastojen perusteella stressi on merkittävä henkinen kuormitustekijä, joka rasittaa myös fyysisesti. Esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksien riski on suurempi työstressiä kokevilla. Lisäksi pitkäaikainen stressi on yhteydessä esimerkiksi heikompaan oppimiseen ja muistin toimintaan.

Stressiä voidaan kokea myös silloin kun ei olla työelämässä. Pitkään jatkuneena stressi voi näyttäytyä esimerkiksi alakuloisuutena, kielteisyytenä tai terveysongelmina. Usein stressiin on vuosien varrella myös totuttu, eikä stressiä tunnisteta ongelmien syyksi.